Compound

Jag har länge funderat över det här med jakt med pil och båge. Människan har ju jagat med primitiva redskap under tiotusentals år och även om principen är densamma som med en båge för 10 000 år sedan så är det ändå ganska mycket som skiljer dagens bågar från gårdagens. Häromveckan tog jag tag i saken och for iväg till Scandinavian Bowhunting för att köpa mig en compoundbåge som skulle kunna fungera till jakt i länder där det är tillåtet med bågjakt. Det blev en Diamond Rock vilket väl får sägas vara en instegsmodell i den nedre prisklassen. Att priset är lågt behöver ju dock inte betyda att det är en dålig produkt och till en nybörjare som mig duger den gott och väl. Bilder kommer en vacker dag och då även med ett amatörmässigt omdömme.

Dåligt med skrivandet här...

Händer det ingenting i mitt liv tro? Jodå, men inte speciellt mycket som har med jakt och vapen att göra. Det började med att jag flyttade, sen flyttade jag igen... jag har en hund som tar mycket av min fritid och ett nytt arbete som tar merparten av min övriga tid så timmarna vid datorn för rent privat tid blir få.
Oavsett vilket så har jag under perioden med flytt av bohag köpt mig en Tikka M55 i kaliber .308 Win och tanken var att den skulle pipas om till .338 Federal men efter lite tankearbete så kom jag fram till att bössan istället ska få en ny pipa med grövre profil i .308 win och gänga för ljuddämpare. I skrivande stund är systemet urplockat från kolven och en ny laminatkolv från Johnny Boberg väntar på att bli sambo med systemet. En vacker dag kommer jag nog få fingrarna ur arslet och komma iväg med delarna till Dino Wildt som ska få rikta systemet och montera en ny pipa samt passa in systemet i den nya kolven... helt utan bäddmassa.
I vanlig ordning saknar jag bilder på skapelsen men jag ska ordna med lite bilder så snart jag hittar kameran. Till dess får ni hålla tillgodo med en "stulen" bild från norge.

Stulen bild :)

Utöver ovanstående så har jag idag även sålt en BRNO CZ 452 Varmint i kaliber .17HMR för att återigen skaffa mig en bössa i kaliber .22LR. Den här gången blir det troligtvis en Anschutz 64R men det lär jag skriva mer om en annan dag.

RSS 2.0